Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/lifeartina.eu/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/lifeartina.eu/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/lifeartina.eu/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
VOLONTERSKE PRIČE – Upoznajmo Imogen! – Life Artina

VOLONTERSKE PRIČE – Upoznajmo Imogen!

Imoge, dobrodošla u naš tim!

Bok svima!

Moje ime je Imogen (Immy) i jedna sam od četiri volontera Europskih Snaga Solidarnosti koja sudjeluje na projektu „Island Birds” s Udrugom Biom. Trenutačno sam smještena na Lastovu te ću ovdje provesti svoje vrijeme radeći na raznim otocima i u raznim gradovima I mjestima u Hrvatskoj uključujući Hvar, Split I Cres.

Imam 22 godine, dolazim iz Newcastlea sa sjeveroistoka Engleske. Prvostupnik sam zoologije sa Cornwall kampusa Sveučilišta u Exteru u Penrynu. Za vrijeme studija imala sam priliku provoditi terenska istraživanja na mnogim mjestima uključujući Škotsku i Južnu Afriku. Također sam bila uključena u razna događanja u lokalnim zajednicama što je i rezultiralo time da sada znam da se želim baviti uključivanjem šire javnosti i njihovom edukacijom.

Nakon studija sam radila kao trener blizu Londona, prilikom čega sam učila mlade penjanju, streljaštvu i istraživanju prirode. Ova pozicija mi je pokazala koliko je važno da djeca svoje vrijeme provode vani i da im je na dohvat ruke priroda kako bi se osjetili potrebu zaštiti je.

Potom sam se preselila na nekoliko mjeseci u Singapur kako bih radila kao biolog terenac po jugoistočnoj Aziji gdje sam podučavala učenike tehnikama prikupljanja bioloških podataka. Imala sam tu sreću da sam imala nevjerojatno iskustvo s divljim svijetom i na moru i na kopnu uključujući i to da sam vidjela sporog lorisa, više vrsta morskih pasa i kornjače koje su se tek izlegle koje su krenule na svoj put prema moru.

Kako se moje vrijeme u Singapuru približavalo kraju, odlučila sam se prijaviti na projekt Island Birds kao svojevrstan način da vještine koje sam do sada stekla u edukaciji šire javnosti spojim i da naučim više o izravnom očuvanju i zaštiti te da steknem nove vještine koje će mi pomoći u profesionalnom razvoju.

Od mojeg dolaska u Hrvatsku, nešto malo manje od mjesec dana, imala sam priliku upravo to i raditi te sam imala i neka odlična iskustva kao što je vidjeti ptiće morskog vranca u njihovom gnijezdu, gledati dupine kako plivaju blizu našeg broda i posjet Palagruži, otoku koji je bliži Italiji nego Hrvatskoj.

Veselim se što ću posjetiti i druge otoke, naučiti jezik i što ću sudjelovati u razvijanju zanimljivih programa za lokalno stanovništvo!

Imogen je sudionik projekta „Island Birds“ koji provodi Udruga Biom u sklopu programa Europskih Snaga Solidarnosti.