VOLONTERSKE PRIČE – Upoznajmo Carolinu!

Carolina, dobrodošla u naš tim!

Bok ili Olá!

Zovem se Carolina i dolazim iz Portugala, a kao volonter Europskih Snaga Solidarnosti (ESS) radim na projektu “Birds Island” s Udrugom Biom.

Na Lisabonskom sveučilištu završila sam konzervacijsku biologiju gdje sam radila na temi trofičke ekologije dviju malih pelagičkih riba koje su glavna lovina velikih riba, morskih sisavaca  i morskih ptica na Medeiri u Portugalu.

Jedan od mojih glavnih interesa u ekologiji je steći znanje o mrežama, odnosno razumjeti odnose između vrsta unutar nekog ekosustava, te istraživati različite vrste istovremeno.

Pridružila sam se ovom projektu iz razloga što mi pruža priliku naučiti više o ekologiji ptica i steći više znanja na terenu. Također, ovo je prilika za mene da radim u sektoru civilnog društva koje je aktivno uključeno u zaštiti bioraznolikosti.

Naredne mjesece ću zajedno s kolegama ESS-a provesti na Lastovu, a sudjelovat ćemo u provedbi LIFE Artina projekta te ćemo imati priliku raditi s tri morske ptice: gregulom, kaukalom i sredozemnom galebu. Isto tako, radit ćemo s Platformom Hvar na projektima edukacije o okolišu s lokalnim zajednicama Hvara i Lastova. Na oba mjesta, željela bih objasniti važnost ovih vrsta, razloge zbog kojih je važno očuvati okoliš i zašto je znanost zanimljiva.

U svoje slobodno vrijeme nadam se da ću proputovati Hrvatsku i istražiti što više ovu lijepu zemlju kako bih naučila o vašoj kulturi što više.

Vrlo sam uzbuđena zbog ovog putovanja i sigurna sam da ću naučiti mnogo!

Vidimo se uskoro!

Carolina je sudionik projekta „Island Birds“ koji provodi Udruga Biom u sklopu programa Europskih Snaga Solidarnosti.